ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - 4ο ICT FORUM, 10.10.2002
Εκτύπωση

Από την ομιλία-εισήγηση του Παναγιώτη Δέγλερη με θέμα: «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2002, στα πλαίσια του 4ου Ετήσιου Συνέδριου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών: «Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στη Σύγκλιση: Υποδομές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών».

4oIctForumPhot3

Κύριε Πρόεδρε

Αγαπητοί Σύνεδροι

Καλώς ήλθατε λοιπόν στον "νομικό κόσμο" των διαγωνισμών προμηθειών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

 
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΛΙΜΑΝΙ" - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2000
Εκτύπωση

ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΥΟ ΡΟΛΟΙ. ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΓΛΕΡΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ "Λ" ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΙΓΜΟΙ. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Λίγοι έχουν την πολυτέλεια να ατενίζουν μια κατάσταση με δύο διαφορετικά βλέμματα χωρίς να αλληθωρίζουν. Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να εργάζεται στη ναυτιλία, που σημαίνει να βιώνει καθημερινά τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των ανθρώπων του τομέα και συνάμα να διαθέτει έμπειρη πολιτική τοποθέτηση.

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004
Εκτύπωση

Στο Φ. 115 της εφημερίδας μας είχα δημοσιεύσει, στην ίδια αυτή ακριβώς στήλη, τη σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας που θα ασχολιόταν με την εξεύρεση πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της σύνδεσης των δύο σημαντικών σημείων αναφοράς της πόλης μας: δηλ. της Ιωνιδείου και του Ολυμπιακού. Πριν από λίγες μέρες τόσο στις εφημερίδες SPORTIME (8/10), ΦΩΣ (8/10), ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (9/10) όσο και στο διαδίκτυο είδαμε να δημοσιεύεται η παρακάτω είδηση που με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αναδημοσιεύω, αλλά και προσυπογράφω:

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2004
Εκτύπωση

Και ξαφνικά φάνηκε μπροστά μας ένας μαύρος κύκνος, η απόλυτη έκπληξη, κάτι εκτός τόπου και χρόνου, κάτι που ήταν πέρα από τις «φυσιολογικές μας προσδοκίες».

Οι περισσότεροι περιμένουμε να δούμε όλους τους κύκνους άσπρους, επειδή αυτό μας λέει η εμπειρία μας, επειδή αυτό θέλουμε.

Ομως τι είναι ένας μαύρος κύκνος;

Ενας μαύρος κύκνος είναι εξ ορισμού μία έκπληξη και ξαφνικά όλοι αρχίσαμε να αναζητούμε ερμηνείες για την απροσδόκητη εμφάνισή του.

Στην ουσία πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε να περιμένουμε το απροσδόκητο, γιατί πολλά από όσα συμβαίνουν στην ιστορία προέρχονται από τη δυναμική του μαύρου κύκνου, πράγματα πολύ ισχυρά, που εμφανίζονται ξαφνικά και απροσδόκητα. Οι δε επιδόσεις μας στην πρόβλεψή τους είναι τελικά μάλλον απογοητευτικές.

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2004
Εκτύπωση

HELLAS – HELLAS

Με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, επιλέγω να σταθώ σε ένα σημείο μόνο, στην ιαχή που συγκλονιστικά, όλο το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2004, δονούσε το Ντα Λουζ. ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ / HELLAS – HELLAS παντού, γιατί επιτέλους ο έλληνας πολίτης είναι citoyen helléne και όχι γραικός και όπως πολλά χρόνια πριν, επέμενα τόσο εγώ, όσο και πολλοί άλλοι, στις πρώτες μου επαφές στο εξωτερικό, στα διάφορα έντυπα επιβίβασης – διαβατήρια – αιτήσεις σε υπηρεσίες κ.λπ., ότι η εθνικότητά μου είναι hellénique.

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004
Εκτύπωση

1. Προτάξαμε στο φύλλο αυτό της εφημερίδας μας το σύντομο εισαγωγικό σημείωμα για τον Κωνσταντίνο Ιωνίδη (Ιπλιξή), που συμπεριλήφθηκε στη σπουδαία σειρά αφιερωμάτων της «Ημερησίας», με τον τίτλο «Η Ελλάδα των ευεργετών», ακριβώς για να δείξουμε αυτό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το ελληνικό κίνημα του ευεργετισμού. Το κίνημα αυτό αποτελεί μία εντυπωσιακή έκφραση συνδυασμού επιχειρηματικότητας με κοινωνική προσφορά. Φαινόμενο μοναδικό και ίσως παγκόσμιο.

 
Σελίδα 10 από 11