ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005
Εκτύπωση

Με αφορμή τα 170 χρόνια ιστορίας που συμπληρώνει ο Δήμος της πόλης μας, από την ίδρυσή του το Δεκέμβριο του 1835, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας πήρε τις παρακάτω πρωτοβουλίες και καταθέτει μέσω του σημειώματος αυτού και μία επιπλέον πρόταση.

Πρωτοβουλία 1η

Ήδη από το προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας ξεκινήσαμε την παρουσίαση ενός ειδικού αφιερώματος με βιβλία και συγγραφείς, που αναφέρονται στους ανθρώπους και την πόλη Πειραιά.

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2005
Εκτύπωση

Στη ετήσια Γενική μας Συνέλευση, στις 24 Απριλίου 2005, για πρώτη φορά ενεργοποιήσαμε ένα συγκεκριμένο άρθρο του Καταστατικού μας (§2.2), το οποίο προβλέπει τα της εκλογής επίτιμων μελών και ειδικότερα με λεπτομέρεια τα εξής:

«2. Επίτιμα μέλη εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση μετά από πρόταση του Δ.Σ. και με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων, εξέχοντα μέλη της κοινωνίας που παρέχουν μεγάλες υπηρεσίες στον Σύνδεσμο ή την Ιωνίδειο Σχολή. Τα επίτιμα μέλη συμμετέχουν χωρίς ψήφο στις Γενικές Συνελεύσεις. Τα ονόματά τους αναγράφονται σε πίνακα που αναρτάται στα γραφεία του συνδέσμου.»

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2005
Εκτύπωση

Λίγες σκέψεις για τη θεωρία των πρώτων αριθμών αλλά και την αριθμοσοφία των Πυθαγορείων.

Με το 2ο Νομικό Συμπόσιο του Συνδέσμου, αλλά και το 2ο Καλοκαιρινό μας Party στον Ι.Ο.Π. κλείνει ένας «πρώτος» κύκλος δημιουργικής προσπάθειας στο Σύνδεσμό μα, γιατί όλοι αυτοί οι νέοι θεσμοί, που είχαμε την πρωτοβουλία να θεσπίσουμε, έφτασαν πλέον στο μαγικό αριθμό «2».

Αν η μονάδα «1» είναι η αρχή της δημιουργίας, γι’ αυτό και στη θεωρία των αριθμών ή στη θεωρία του κόσμου της πληροφορικής η διαφορά ανάμεσα στο «0» και το «1» είναι η ίδια η δημιουργία, η διαφορά ανάμεσα στο φως και στο σκότος, η διαφορά ανάμεσα στο on και στο off, τότε το «2», η δυάδα είναι «η αρχή και η αιτία του άρτιου», η «πηγή πάσης συμφωνίας», είναι η αιτία του πλήθους, είναι η μητέρα των αριθμών τους οποίους γεννάει, είναι η Ερατώ, η οποία «ελκύει» προς τον εαυτό της «μέσω του έρωτα», την προσχώρηση της μονάδας ως είδους και έτσι «γεννά τα εναπομένοντα αποτελέσματα».

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005
Εκτύπωση

Με το φύλλο αυτό της εφημερίδας ολοκληρώνουμε πλέον την παρουσίαση των βασικών σημείων του απολογισμού της χρονιάς που πέρασε. Κράτησα για το σημείωμά μου αυτό μερικά μόνο κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τη συνολική αυτή προσπάθεια που γίνεται στο Σύνδεσμο και είναι τα εξής:


1. Θα συνεχιστεί και τη δεύτερη αυτή διετία η νέα στήλη που καθιερώσαμε στην εφημερίδα μας και είναι η συγγραφική δουλειά των συναποφοίτων και η παρουσίαση της πνευματικής τους δουλειάς, με τον τίτλο «ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΝΑΠΟΦΟΙΤΩΝ».

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005
Εκτύπωση

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 2003-2005 ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟΝ «ΣΥΝ» ΔΕΣΜΟ - ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ» ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές, για την «πρώτη» έννοια των λέξεων, είναι η εντυπωσιακή αύξηση του μητρώου των μελών του Συνδέσμου μας (που ήδη ξεπέρασε τα 2.000), και η αναφορά του Αντιπροέδρου Γ. Κυρτάτου, στην ομιλία του, για το ουσιαστικό νόημα της λέξης Σύν-δεσμος.

Πρόκειται για τη ξαναανακάλυψη της πρωταρχικής σημασίας των λέξεων της γλώσσας μας που όταν συμβαίνει, λες και ανακαλύπτεις με έκπληξη την «πρώτη» έννοια, που πολλές φορές πρόκειται για λέξη (όπως π.χ. σύν-δεσμος) που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα, χωρίς πολλές φορές να συνειδητοποιείς την αξία αυτής της «πρώτης» σημασίας.

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004
Εκτύπωση

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΙΣΤΟΡΙΑ» ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 27ης.10.2004

Κάποιες πολύ σύντομες παρατηρήσεις για την «ιστορία» αυτής της προσπάθειας και τα καθοριστικά της σημεία: το πρώτο είναι ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα πολύχρονη προσπάθεια, αλλά κυρίως συλλογική προσπάθεια αυτό που την χαρακτήρισε είναι ότι ήταν συλλογική προσπάθεια και για αυτό θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα: τους Διευθυντές των Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου, όλους τους καθηγητές, όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των προηγούμενων Δ.Σ. και τα μέλη του παρόντος Δ.Σ., τον Δημοσθένη Μπούκη, Αλεξ. Παλαιολόγο του Χρ. Μέλλιο, τον Γεώργιο Μπόμπολα, τον Τάκη Μπενά, Σπύρο Ανδρεάδη, Χαρ. Παππά, για την αμέριστη στήριξη και συνδρομή που προσέφεραν ο καθένας τους. Ιδιαίτερη αναφορά είμαι υποχρεωμένος να κάνω στους, χωρίς καθόλου να μειώσω τη συνεισφορά των άλλων, γιατί στάθηκαν οι άνθρωποι κλειδιά και βοήθησαν στο «ξεμπλοκάρισμα» του φακέλου της υπόθεσης αυτής, Πέτρο Ευθυμίου και Γιάννη Κυρτάτο.

 
Σελίδα 9 από 11