ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007
Εκτύπωση

photo-25.6.2007-IOPΤη στιγμή που μεταφέρω στο χαρτί τις σκέψεις μου αυτές για τη στήλη του editorial, που φιλοξενούμαι για τελευταία φορά, έχει ήδη ολοκληρωθεί με εξαιρετική επιτυχία και μαζικότητα η Γενική μας Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες και ήδη συγκροτήθηκε ένα εξαιρετικά νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συναπόφοιτους με όνειρα και διάθεση για δουλειά, στους οποίους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, καλή δουλειά και συνέχιση της προσφοράς σους συναπόφοιτους και στο Σύνδεσμο.

Το στοίχημα της ανανέωσης πέτυχε, αλλά και μιας και μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα αυτή, ας καταγράψω στο σημείωμά μου κάποιες σκέψεις, που οφείλω σε αντίστοιχα ερωτήματα φίλων:

 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», 26.9.2008
Εκτύπωση

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ), είναι ένα έργο ιδιαίτερης κοινωνικής και περιβαλλοντικής σημασίας, του οποίου η λειτουργία έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αθήνας και τη ποιότητα των νερών του Σαρωνικού Κόλπου και των ακτών του.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΙΛΥΟΣ είναι το 3ο και τελικό στάδιο του ΚΕΛ Ψυττάλειας. Στη Μονάδα αυτή γίνεται η επεξεργασία και η ξήρανση του συνόλου της αφυδατωμένης ιλύος που παράγει το ΚΕΛΨ, μειώνεται δραστικά ο όγκος της, καταστρέφονται μικρόβια, βακτήρια κ.λπ., παράγεται ένα ακίνδυνο και χρήσιμο τελικό προϊόν.

Έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα διάθεσης της ιλύος. Η διαχείριση και διάθεση της ιλύος πραγματοποιείται πλέον στα πλαίσια των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.

 
"ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΙΣΙΑ", 21.1.2008
Εκτύπωση

imerisia 21 2 2008 smallΜιλά στην «Η» ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Τάκης Δέγλερης

«Φρένο» στην αδράνεια και στην εσωστρέφεια του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, αλλά και καινοτόμες προτάσεις για μια καλύτερη Δικαιοσύνη, επιχειρεί να βάλει η Συμμαχία Δικηγόρων Πειραιά, «Παρέμβαση Ανανέωσης».

 Μιλώντας στην «Η» ο επικεφαλής της συμμαχίας και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Τάκης Δέγλερης, έδωσε το στίγμα της νέας φιλοσοφίας που προωθεί η «Παρέμβαση Ανανέωσης» με σειρά μέτρων που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και θα άρουν το «πέπλο σιωπής», όπως αναφέρει, των τελευταίων ετών.

 
ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΟΣ", 18.2.2008
Εκτύπωση

12 b-ethnos 18 2 2008Στη διακήρυξή της η «Παρέμβαση Ανανέωσης» κάνει λόγο για ένα «πέπλο σιωπής» το οποίο επέβαλαν οι διοικήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Ποια τα κίνητρα της εσωστρέφειας;

Το ζήτημα της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια το Δικηγορικό μας Σύλλογο ούτε τυχαίο, ούτε αποσπασματικό φαινόμενο είναι. Εδράζεται σε μία ευρύτερη φιλοσοφία των διοικούντων για ενασχόληση μόνο με τα μικρά ή ακόμα χειρότερα με τα «ημέτερα μικρά». Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος –που είχε και άμεση αναφορά με τα τεκταινόμενα στον Πειραιά- δεν στάθηκε ικανή να αφυπνίσει το Σύλλογο, με τη διεξαγωγή έστω μίας δημόσιας συζήτησης. Αδικούν την ιστορία του Συλλόγου και τα μέλη του, αυτοί που θεωρούν ότι ο Σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να μένει «εκτός» και μάλιστα σιωπώντας.

 
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΙΣΟΤΙΜΙΑ", 29-30.12.2007
Εκτύπωση

arthro1Η περίοδος όπου η πληροφορική αντιμετωπιζόταν με όρους κλειστού επαγγέλματος έχει παρέλθει. Οι απαιτήσεις του 21ου αιώνα κάνουν επιτακτική την ανάγκη για ένα νέο αποτελεσματικό και ουσιαστικά ρυθμιστικό νομικό περιβάλλον για την Κοινωνία της Πληροφορίας, που θα αναβαθμίζει τη σχέση ανάμεσα στο δίκαιο και τη νέα σύγχρονη τεχνολογική κοινωνία. Ζητούμενο πια αυτής της σχέσης είναι η ωριμότητα.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης ασφαλές και ικανό να αντιμετωπίζει όλα τα νέα τεχνολογικά θέματα, που θα καλύπτει με επάρκεια όλα τα θέματα Διαδικτύου, λογισμικού, ηλεκτρονικού εμπορίου – πειρατείας – ηλεκτρονικής υπογραφής κ.λπ

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, 17.12.2007
Εκτύπωση

Από την εναρκτήρια εισήγηση του Π. Δέγλερη στην εκδήλωση της 17ης.12.2007 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά

DSCF0044

Φίλοι και φίλες, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, θα είμαι ιδιαίτερα σύντομος, προσπαθώντας στην ουσία να εξηγήσω την επιλογή του θέματος της σημερινής εκδήλωσης: «από την κοινωνία της βίας στην κοινωνία της πρόληψης».

 
Σελίδα 4 από 11