ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ Π. ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», 21.1.2008
Τετάρτη, 16 Μάιος 2012 12:35

 MG 4507Ένας χρήσιμος τελικά οδηγός διαχείρισης των αλλαγών της ζωής μας. Με ιδιαίτερη επιμέλεια ο συναπόφοιτος (1970) Μιχάλης Γιαννουλέας, μετά από πολλά χρόνια εξαιρετικής παρουσίας και εκπαιδευτικής προσφοράς ως Προϊστάμενος του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Αγροτικής Τράπεζας, καταφέρνει να καταγράψει στο επίκαιρο αυτό βιβλίο του την διαδικασία της αλλαγής που συμβαίνει σε κάθε έναν από εμάς και μάλιστα ιδιαίτερα συχνά.

Η αλλαγή και η πρόκληση της αλλαγής δεν είναι τίποτα άλλο παρά το καινούριο, αλλά κάθε αλλαγή περιλαμβάνει τόσο ένα κέρδος όσο και μια απώλεια. Η αλλαγή είναι μέρος της ανθρώπινης καθημερινότητας, σε μια ζωή που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, σε μια εποχή έντονα παγκοσμιοποιημένη αλλά και ιδιαίτερα αγχογώνα, γιατί η αλλαγή προκαλεί ταυτόχρονα ενόχληση, ενθουσιασμό, άγχος, αβεβαιότητα και πολλές φορές κρίση.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣYΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ Ν. ΒΓΟΝΤΖΑ, 27.11.2007
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012 07:35

DSCF0031Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητή κυρία Αντιπρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ. Συμβουλίου, κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής, κύριοι Βουλευτές, κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ καθηγητά κύριε Γ.Α. Μαγκάκη, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος, με την μικρή εισήγησή μου στην σημερινή μας βραδιά, προσπαθώντας κυρίως να εξηγήσω το γιατί – Η Πρωτοβουλία Ανανέωσης, η Συμμαχία των Δικηγόρων Πειραιά – επέλεξε την παρουσίαση του βιβλίου του συναδέλφου Αντώνη Βγόντζα με τίτλο «...Ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη ιστορία...» και ταυτόχρονα να δώσω κάποιες απαντήσεις για το πως μπορούμε και οφείλουμε να μιλήσουμε εμείς οι δικηγόροι για την ίδια την δικηγορία.

 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ» - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, 17.12.2006
Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 19:58

Prosklisi 17122006(Το κείμενο αυτό αποτελεί επεξεργασμένη μορφή της εισήγησης του Τ. Δέγλερη, στην εκδήλωση για την «απεξάρτηση» που συνδιοργανώθηκε με τη ΜΟΝΑΔΑ 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α. στις 17.12.2006).

Η αφορμή

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή στάθηκε το βιβλίο της Κατερίνας Μάτσα: «Η περίπτωση Ευρυδίκη – Κλινική της τοξικομανίας» και ειδικά η εισαγωγή του βιβλίου, στην οποία παρουσιάζεται αναλυτικά όλη η επιστημονική πρόταση της μεθόδου, του στόχου και της δουλειάς που γίνεται στη Μονάδα 18 ΑΝΩ του Ψ.Ν.Α. και με αφορμή τη θεωρητική αυτή διερεύνηση απ’ την Κατερίνα Μάτσα παρουσιάζεται ευσύνοπτα μία εξαιρετική ανάλυση αλλά και κριτική στους τρόπους και στις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων της «εξάρτησης».

 
1ο ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΠΡΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», 10.6.2003
Τρίτη, 12 Ιούνιος 2012 13:31
 
Σελίδα 8 από 11