«Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!». ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2002
Εκτύπωση

Αφορμή για την απάντηση στο ερώτημα σας στάθηκαν για μένα 2 πολύ πρόσφατα περιστατικά:

Περιστατικό 1ο: Πριν από λίγες ημέρες στις 27.2.2002 στην παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., μάταια περίμενα μετά τις εισηγήσεις των εκπροσώπων του λιμανιού και του Υ.Ε.Ν., την παρέμβαση, τις θέσεις και την συμμετοχή του Δήμου Πειραιά. Πλήρης απουσία και σιωπή.

 
ΝΑΥΤΙΛΟΣ - ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 24.11.2002 (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 2932/ 2001)
Εκτύπωση

MoneyShowPhot2Από την ομιλία του Παναγιώτη Δέγλερη «ΝΑΥΤΙΛΟΣ - Μια πρόκληση για συνεργασία» (Στα πλαίσια της υποχρέωσης ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, που καθιερώνεται, για πρώτη φορά, με το Ν. 2932/ 2001) στις 24 Νοεμβρίου 2002, στα πλαίσια συμμετοχής του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στο «MONEY SHOW ΠΕΙΡΑΙΑ».

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε

Συμμετέχοντας με την προτροπή του Αγαπητού φίλου και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κ. Πεταλά σε ένα οικονομικού χαρακτήρα διήμερο συμπόσιο, σαν αυτό που φιλοξενεί το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, προσπάθησα να δώσω και το οικονομικό στίγμα ενός σύγχρονου ναυτιλιακού θέματος, που θα ξεφύγει από τα αυστηρά νομικά πλαίσια, μιας εισήγησης γιατί απευθυνόμαστε κυρίως σε μη νομικούς.

 
Ο Ν. 2688/1999: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ 2 ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ - ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ"
Εκτύπωση

Α. Εισαγωγικά

Η ψήφιση του Ν. 2688/99 και η αρχική εφαρμογή του πλέον στον Ο.Λ.Π. και Ο.Λ.Θ. αντίστοιχα, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την αναγκαία (και ίσως αρκετά καθυστερημένη) μετεξέλιξη των 2 μεγαλυτέρων ελληνικών λιμένων, δηλαδή των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Ο στόχος ήταν και είναι προφανής, δηλαδή αυτός της ιδιωτικοποίησης (privatization) των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών. Αυτή η πορεία είναι από μόνη της μία πρόκληση, γιατί εμπεριέχει την ανάγκη για αποσαφήνιση όρων και στόχων, στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το εγχείρημα αυτό, προκειμένου να έχει επιτυχία.

 
TΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ - ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ
Εκτύπωση

Η πορεία ιδιωτικοποίησης (privatization) κατ΄ αρχήν των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως καθορίζεται από το νέο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 2688/99), αποτελεί μια σημαντική πρόκληση.

Η ίδια η πορεία όμως από μόνη της είναι και αυτή μια πρόκληση, γιατί εμπεριέχει την ανάγκη για αποσαφήνιση όρων και στόχων, στους οποίους πρέπει να στηριχθεί το όλο εγχείρημα.

 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007
Εκτύπωση

Τη στιγμή που μεταφέρω στο χαρτί τις σκέψεις μου αυτές για τη στήλη του editorial, που φιλοξενούμαι για τελευταία φορά, έχει ήδη ολοκληρωθεί με εξαιρετική επιτυχία και μαζικότητα η Γενική μας Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες και ήδη συγκροτήθηκε ένα εξαιρετικά νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συναπόφοιτους με όνειρα και διάθεση για δουλειά, στους οποίους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, καλή δουλειά και συνέχιση της προσφοράς στους συναπόφοιτους και στο Σύνδεσμο.

Το στοίχημα της ανανέωσης πέτυχε, αλλά και μιας και μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα αυτή, ας καταγράψω στο σημείωμά μου κάποιες σκέψεις, που οφείλω σε αντίστοιχα ερωτήματα φίλων.

 
Σελίδα 8 από 13