ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008
Εκτύπωση

Ο διαχρονικός και δημιουργικός πάντα συνδυασμός ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη μας οδήγησε στη σύνθεση τόσο του θέματος της δεύτερης εκδήλωσης του συνδυασμού μας «Από την κοινωνία της βίας στην κοινωνία της πρόληψης» (17.12.2007), όσο και στην επιλογή των ομιλητών και γι' αυτό μετείχαν τρεις διαπρεπείς πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ισομερώς με τρεις συνάδελφους δικηγόρους, συνδυάζοντας με τις εισηγήσεις τους θέματα διαμεσολάβησης, τόσο στις αστικές διαφορές, όσο και στην ενδοοικογενειακή βία, με ανάλυση των φαινομένων της βίας στους αθλητικούς χώρους, αλλά και με καθημερινές και ουσιαστικές προτάσεις, στοχεύοντας σε μια κοινωνία πρόληψης.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ - ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007
Εκτύπωση

Λίγο καιρό πριν από τις εκλογές του Δ.Σ.Π. και ο νομικός κόσμος της πόλης μας προσπαθεί να ιεραρχήσει ζητήματα και προβλήματα που μας απασχόλησαν έντονα στο παρελθόν, αλλά και να αξιολογήσει συμπεριφορές, προοπτικές και αποτελέσματα.

Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι τα προβλήματα του κλάδου μας, και ειδικότερα στην πόλη μας, είναι πολλά. Από το ασφαλιστικό μέχρι την ανεργία και την υποαπασχόληση των νέων συναδέλφων, μέχρι το «παραδικαστικό» και την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα - τις φυλακές Κορυδαλλού - όπου έχουμε έναν νεκρό κάθε 10 μέρες, η φωνή του Δικηγορικού μας Συλλόγου υπήρξε εκκωφαντικά απούσα.

 
ΟΜΙΛΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ" ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, 22.6.2005
Εκτύπωση

Koridallos smalllΑπό την ομιλία-εισήγηση του Παναγιώτη Δέγλερη με θέμα: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ», που έγινε στις 22 Ιουνίου 2005, στα πλαίσια επιστημονικής ημερίδας - εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Δήμου Κορυδαλλού.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ευχαριστώ για την ανοχή σας μέχρι αυτήν την ώρα και θα προσπαθήσω να είμαι ιδιαίτερα σύντομος.

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο Κορυδαλλού για την πρωτοβουλία του αυτή. Να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε την τιμή να μας προσκαλέσει.

 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ - "ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ" - 2005
Εκτύπωση

Σχολιασμός νομολογίας στην Τριμηνιαία Νομική Επιθεώρηση, «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ» (Τ.4/2005/σελ. 474 επόμ.)

Ⅱ. Διοικητικό

Εφετείο Πειραιώς 2056/2004

(Διοικ. Τμήμ. Α΄ Ακυρωτικό)

Πρόεδρος: Αθ. Φλίνδρη

Εισηγητής: Μαρ. Βάθη

Δικηγόροι: Ν. Μουκαζής (Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.)

Π. Δέγλερης

Ανίσχυρες οι διατάξεις του άρθρου 1703 παρ. 3 περ. στ΄ του Π.Δ./τος 210/1993, που απαγορεύουν στους λιμενικούς τη δημοσίευση δηλώσεως ή γνώμης στον τύπο ή άλλο μέσο χωρίς άδεια των προϊσταμένων τους και συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα σε περίπτωση παράβασής τους, ως αντίθετες στις διατάξεις του άρθρου 14 του Συντάγματος και του άρθρου 10 της Σύμβασης της Ρώμης.

 
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΞΠΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2003
Εκτύπωση

Η συνεχώς αμφισβητούμενη σύνδεση της Εμπορικής Ναυτιλίας με την Εθνική Οικονομία: «Από τους «άδηλους πόρους» στο πρόσφατο «κυνήγι» των υπεράκτιων εταιριών ! θα μπορούσε να αποτελέσει ειδικό θέμα μελέτης», σημείωσε ο διακεκριμένος νομικός Τάκης Δέγλερης.

 
Σελίδα 6 από 13