11o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙCT FORUM, 4 - 5.11.2009
Εκτύπωση

 IMG 0429ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

ΕΡΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ

Α.Σύντομη εισαγωγή στη σχέση που τα 10 συνέδρια ICT διαμόρφωσαν:

 
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ" - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008
Εκτύπωση

cover0108BigΤην τελευταία περίοδο η ναυτική εκπαίδευση εμφανίζεται να καταλαμβάνει μια ιδιαίτερα περίοπτη θέση στην ατζέντα των εφοπλιστών. Εσάς, μιας και εργαστήκατε στο Υ.Ε.Ν. σαν σύμβουλος πολλών Υπουργών Ε.Ν., ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα αυτό;

«Μετά τη σημαντικότατη ανάπτυξη του ελληνικών συμφερόντων στόλου, με τις τόσες παράλληλες ραγδαίες οικονομικές - διοικητικές - νομικές (διεθνές δίκαιο θάλασσες - νέες συμβάσεις), αλλά και τεχνολογικές εξελίξεις, αργά ή γρήγορα θα «αναγκαζόμαστε» να ασχοληθούμε ξανά με τη ναυτική εκπαίδευση, ιδιαίτερα των ελλήνων αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού.

 
ΑΦΟΥ «ΠΑΤΗΘΗΚΑΝ» ΤΑ ZΩΝΙΑΝΑ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΠΑΤΗΘΟΥΝ» ΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ , 11.4.2008
Εκτύπωση

Με αφορμή την υπόθεση των Ζωνιανών και πέρα από όλα όσα δημοσιοποιήθηκαν στην τηλεόραση ή στον τύπο για τη μικρή αυτή δήθεν «Κολομβία» του ελληνικού χώρου, για το οργανωμένο έγκλημα, για τους κρητικούς, για τα δικαστήρια, τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και την παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας, εκείνο που τελικά προβλήθηκε ιδιαίτερα είναι ότι με την επέμβαση της ελλ. αστυνομίας «πατήθηκαν» τα μέχρι τώρα «απάτητα» Ζωνιανά.

 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007
Εκτύπωση

photo-25.6.2007-IOPΤη στιγμή που μεταφέρω στο χαρτί τις σκέψεις μου αυτές για τη στήλη του editorial, που φιλοξενούμαι για τελευταία φορά, έχει ήδη ολοκληρωθεί με εξαιρετική επιτυχία και μαζικότητα η Γενική μας Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες και ήδη συγκροτήθηκε ένα εξαιρετικά νέο Διοικητικό Συμβούλιο με συναπόφοιτους με όνειρα και διάθεση για δουλειά, στους οποίους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, καλή δουλειά και συνέχιση της προσφοράς σους συναπόφοιτους και στο Σύνδεσμο.

Το στοίχημα της ανανέωσης πέτυχε, αλλά και μιας και μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα αυτή, ας καταγράψω στο σημείωμά μου κάποιες σκέψεις, που οφείλω σε αντίστοιχα ερωτήματα φίλων:

 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», 26.9.2008
Εκτύπωση

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ), είναι ένα έργο ιδιαίτερης κοινωνικής και περιβαλλοντικής σημασίας, του οποίου η λειτουργία έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αθήνας και τη ποιότητα των νερών του Σαρωνικού Κόλπου και των ακτών του.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΙΛΥΟΣ είναι το 3ο και τελικό στάδιο του ΚΕΛ Ψυττάλειας. Στη Μονάδα αυτή γίνεται η επεξεργασία και η ξήρανση του συνόλου της αφυδατωμένης ιλύος που παράγει το ΚΕΛΨ, μειώνεται δραστικά ο όγκος της, καταστρέφονται μικρόβια, βακτήρια κ.λπ., παράγεται ένα ακίνδυνο και χρήσιμο τελικό προϊόν.

Έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα διάθεσης της ιλύος. Η διαχείριση και διάθεση της ιλύος πραγματοποιείται πλέον στα πλαίσια των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης.

 
Σελίδα 4 από 13