ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ - ΤΟ «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ» ΤΗΣ ΑΚΡΙBΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΣΧΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Εκτύπωση

photo 2Η συνεχής εισδοχή διεθνών και ενωσιακών κανόνων στο εθνικό μας δίκαιο έχουν δημιουργήσει μια νέα νομική πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία ο εκάστοτε νομοθέτης, εφαρμοστής ή ερμηνευτής του δικαίου υποχρεούται να δίδει σαφή προτεραιότητα και υπεροχή στο διεθνές και στο ενωσιακό δίκαιο, έναντι του εθνικού.

Τους προβληματισμούς αυτούς και τη μεθοδολογία που καλείται να εφαρμόσει ο εκάστοτε ερμηνευτής του ελληνικού δικαίου, στους τομείς που αυτό συγκαθορίζεται ή / και συγκρούεται με τους κανόνες του διεθνούς και ενωσιακού δικαίου, πραγματεύεται το βιβλίο αυτό, με ειδικότερη εμβάθυνση στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων.

 
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΙ «ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ» ΟΔΗΓΙΕΣ 89/665 - 92/13 - 2007/66 ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3886/2010
Εκτύπωση

vivlio

Στο βιβλίο αυτό επιχειρήθηκε, με αφορμή την ψήφιση και την πρώτη περίοδο εφαρμογής του Ν. 3886/2010, μια μάλλον συνθετική προσέγγιση στη νομοθετική και νομολογιακή εξέλιξη της προσωρινής δικαστικής προστασίας στις δημόσιες συμβάσεις, μιας και για τους νομικούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, εξακολουθεί η λυδία αυτή λίθος της ενότητας νομοθεσίας και νομολογίας – δηλαδή δικαίου και δικαιοσύνης – να αποτελεί τη διαρκή και εναγώνια αναζήτηση του ιερού Γκράαλ ή απλά την πεμπτουσία μιας δικαιοκρατούμενης Πολιτείας.

 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
Εκτύπωση

book-dimotiko

Για κάθε Πειραιώτη το Δημοτικό Θέατρο είναι ένα σύμβολο της ίδιας της πόλης – ένα τοπόσημο για τους ιστορικούς και τους αρχιτέκτονες - εξαιρετικά αγαπητό και οικείο, χωρίς τούτο να έχει καθόλου «φθαρεί» στο πέρασμα του χρόνου.

Είτε το δεις σε γκραβούρα στα τέλη του 19ου αιώνα, είτε σε φωτογραφία του 20ου αιώνα, είτε και σήμερα που στέκει ακόμη με τις σκαλωσιές – πανέμορφο, μετά την πλήρη ανακαίνισή του και τα νέα χρώματα και τα νέα υλικά να λάμπουν, στέκει εκεί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, εκπληκτικά αρμονικό, για να συμβολίζει πάντα τον Πειραιά, αν και παρέμεινε «βουβό» τόσες δεκαετίες.

 
ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ "ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΥ "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ"
Εκτύπωση

booknewΑντικείμενο του βιβλίου αυτού είναι η μελέτη των δημοσίων συμβάσεων (προμηθειών, υπηρεσιών και έργων) στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των σύγχρονων εγκληματολογικών προσεγγίσεων του αδικήματος της διαφθοράς και καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1995 έως το 2008.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2